Специализираното звено Антикорупция в Софийската градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Манол

...
Специализираното звено Антикорупция в Софийската градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Манол
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини депутата от БСП Манол Генов за купуване на гласове

Специализираното звено " Антикорупция "  в Софийската градска прокуратура (СГП) притегли като обвинен Манол Генов – депутат от 44-тото Народно заседание в образуване пазаруването на гласове. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Манол Генов е упрекнат в това, че в интервала 1 март 2017 година – 30 март 2017 година в  Асеновград, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, в съучастничество като съучастник с Николай Христев е провел предлагането и даването на имотна полза - паричната сума от 25 лева за глас на живущи в гр. Асеновград физически лица, за да ги склони да упражнят изборното си право в негова изгода и в интерес на политическа партия на изборите за народни представители, провели се на 26 март 2017 година

За същото закононарушение е повдигнато обвиняване и на Николай Христев от гр. Асеновград.

Манол Генов е с мярка за неотклонение „ Подписка “.

На 20 юни 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Манол Генов. Генов даде единодушие за възбуждане и осъществяване на наказателно гонене против него.
Разследването продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР